Sağlık Haksen, Sağlık Çalışanlarına Yapılan Şiddeti Protesto Etti

Sağlık Haksen K.Maraş İl Başkanı Olcay Kapukaya, bu şiddet olayını lanetleyen bir basın açıklaması yaptı.
Açıklama şöyle;
Bu gün buraya bir Doktorumuza ve Güvenlik görevlimize yapılan şiddeti kınama ve protesto etmek için toplanmış bulunmaktayız.
Yetkililer tedbirleri alamadıkları ve çalışanlara yapılanyanlış uygulamaları kaldırmadıkları koruyucu önlemler almadıkları sürece sanırım sık sık sesimizi duyurmak için toplanacağız.Çünkü her gün bir yerde şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarına tanık olmaktayız her geçen gün bu sayı artmakta. Yapılan uygulamalar sağlık çalışanlarının kesesine kalmakta.
Bizler sağlık çalışanları olarak eleştiriye açığız. Fakat haksız ve keyfi yapılan şikâyetler bedelsiz, yapılan saldırılarda cezasız kalmasın.
Yaşanılan her olayın sonu hasta psikolojisi ve hasta yakını psikolojisi yaklaşımı ile kapatılıyor. Peki biz sağlık çalışanlarının psikolojisi yok mu?
Herkesin ömründe belki bir kez yaşadığı acıyı bizler her gün yüzlercesine tanık olarak yaşıyoruz Tanık olduğumuz her acıdan bir şeyler alıyoruz Bizlerindepsikolojisi var. Bizler birmakineye verilen hizmeti vermiyoruz. İnsan sağlığına hizmet veriyoruz.
Çalışanların sağlığı ve psikolojisi bozulduğunda; kaliteli sağlık hizmeti verilmez
Sağlık Haksen olarak il temsilciliği olarak bu vesileyle dün burada yaralanan Doktorumuza ve Güvenlik görevlimize geçmiş olsun diyor ve bu elim olayların tekrarlanmamasını temenni ediyorum.