Üniversite Personellerinin Geçici Görevlendirme Haklarıda Ellerinden ALINDI!
Sağır sultanın bile duyduğu yalnız tüm yetkililerin adeta kör sağır dilsiz rolü oynadığı konu bilindiği gibi üniversite personellerinin TAYİN-BECAYİŞ konusudur. Tüm Kamu çalışanları gibi üniversite personelleri de TAYİN-BECAYİŞ hakkının olmasını, en azından yıllar sonrada olsa ailelerine kavuşma hayali ile çalışmayı hayal etmektedir.
Ancak ne yazık ki iyileştirme beklerken bir darbe daha alan üniversite personelleri her geçen gün yıpratılmaya ailelerinden koparılmaya devam edilmektedir.
Üniversiteler ÖZERK kurumlar olması sebebi ile bir üniversitede görev yapan kamu görevlileri farklı bir ile yalnızca kurumlar arası geçiş yada kurumlar arası geçici görevlendirme ile gidebilmektedir.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ nun 4A bendi kapsamında çalışan kadrolu devlet memurlarının kurumlar arası geçiş hakkı vardır. Ancak ne yazık ki Ülkemizde bu haktan sadece referansı (TORPİLİ) olan personeller faydalanabilmektedir. Eş durumu, sağlık durumu, vs özel durumu olan çalışanlar dahi dava açmadan kurum değişikliği yapamamaktadır.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ na tabi 4/B Sözleşmeli personeller ise malesef kurumlar arası tayin hakkı dahi yoktur (KISACA 4B SÖZLEŞMELİ PERSONELLER HİÇ BİR ŞEKİLDE FARKLI BİR KURUMA TAYİN OLAMAZLAR ). Eş durumu,sağlık durumu, vs özel durumu olan personellere istifa edip gidebilirsin denilmektedir.
Bu haliyle tüm devlet memurlarında olan iller arası nakil hakkından Üniversite çalışanları mahrum bırakılmış ve yıllardır görmezden gelinmeye devam edilmektedir.
Üniversite personellerin tek seçeneği 1 yıllığına da olsa kurumlar arası geçici görevlendirme ile ailelerine kavuşmaktı birkaç yılda birde olsa birkaç yıllığına da olsa ailelerine kavuşan üniversite personellerinin tüm umutları ve hayalleri 29.02.2020 tarihinde resmi gazetede yayınlanan KURUMLAR ARASI GEÇİCİ GÖREVLENDİRME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK ile birlikte suya düşmüştür.
Yayınlanan bu yönetmelik ile birlikte sadece belediyeler, il özel idareleri ve Yükseköğretim kurumları’ nda görev yapan personellerin bu hakkı ellerinden alınmıştır. Bu durum karşısında ne yazık ki yetkili sendikalar yine 3 maymunu oynamaya devam etmektedir…
Bizler bu hakkın tekrar kazanımı için gerek Cumhurbaşkanlığı gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşlarına gerekli başvurularımızı en kısa sürede yapacağız. Bunun ile birlikte Yönetmeliğin iptaline dair dava dosyamız hazırlanmaya başlanmıştır. İnanıyoruz ki en kısa sürede üniversite personellerinin mağduriyetine yetkililerde sessiz kalmayacak ve çözüm üretilecektir.
Bir cevap yazın