Yapılacak Olan 6.Dönem Toplu Sözleşmede 2022yılı için %21 ve 2023 yılı için %17 zam yapılmalıdır.
Mali kayıplar için de maaşlara seyyanen 600 TL zam yapılmalıdır.
Toplu Sözleşme İkramiyesinin de bir asgari maaş tutarında yapılmalıdır.
Memur maaşlarını oluşturan tüm kalemler emekli aylığına dahil edilmelidir.
Sendikalara Üyelik ve İstifa İşlemleri. Memurlara e-devlet uygulaması üzerinden sendikalara üyelik ve istifa işlemlerini yapabilme imkânı tanınmalıdır.
Sabit Ek Ödeme Düzenlemesi. Tüm memurların aldığı sosyal denge tazminatı, döner sermayeli kuruluşlarda toplu sözleşme hükümleri ile değil diğer memurlarda olduğu gibi kanun ile verilmeli ve maaş ile birlikte ödenmelidir. Bu ödeme kurumun döner sermaye bütçesinden değil genel bütçeden karşılanmalıdır.
Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanları sosyal tesislerden ve toplu taşımada %50 indirimli olarak yararlandırılmalıdır.
Giyim Yardımı Bu Hizmet Kolunda Görev Yapan Tüm Sağlık Çalışanlarının Giyecek Yardımında Düzenleme Yapılmalıdır. Yılda 2 adet yazlık, 2 adet kışlık olmak üzere 700 TL’lik giyim yardımı yapılmalıdır.
Kamudaki Statü Farklarına Son Verilmelidir. Kamu çalışanları arasında ayrımcılığa sebep olan ve çalışma barışını bozan 4/A,4/B,4/C gibi statü farkları ortadan kaldırılmalı tüm memurlar eşit haklarla eşit statüde istihdam edilmelidir.
Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılmalıdır. Hizmetli kadrolarında bulunanlar başta olmak üzere YHS kadrolarında bulunan personelin öğrenim durumlarına uygun kadrolara sınavsız geçişlerinin sağlanmalıdır.
Adli Tıp Kurumu çalışanlarına Adalet Hizmetleri Tazminatı ödenmelidir.
Hafta sonu izinleri yıllık izinden düşürülmemelidir.
Sözleşmeli Personellerin Tayin-Nakil Problemleri Çözülmelidir. Sözleşmeli personellere kurumlar arası nakil hakkı verilmelidir. Kurumlar arası ve Kurum içi Becayiş Hakkı Tanınmalıdır.
Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarında atamalar bu sınav puanına göre gerçekleştirilmelidir, ayrıca mülakat yapılmamalı, mülakat ile atamaya son verilmelidir.
Mobbing İle Daha Etkili Mücadele Edilmelidir.
Yıllık İzinlerde Ek Ödeme Kesintisi Yapılmamalıdır. Yıllık izinlerde sadece 12 gün için değil hiç bir şekilde ek ödeme kesintisi yapılmamalıdır.
Eşit İşe Eşit Ücret Ödemesi Memurlara da Getirilmelidir. Kamu çalışanları arasında gerek statü farkları gerekse kurum farkları sebebi ile yapılan ödeme farkları düzenlenmeli eşit işi yapanlara eşit ücret ödemesi yapılmalıdır.
Üniversite Hastanesi çalışanlarına mazeret tayini ve becayiş hakkı verilmelidir.
Üniversitelerdeki Sosyal Haklar Düzenlenmelidir. Üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık personellerinin lojman, hobi bahçesi gibi sosyal haklardan eşit bir şekilde faydalanması sağlanmalıdır.
Sağlık Çalışanlarına da Bölge Tazminatı ödenmelidir.
Gelir Vergisi Oranları Düzenlenmelidir. Kamuda en düşük maaşla çalışan sağlık personellerinin gelir vergisi Oranları %10’a sabitlenmelidir.
Çocuk Yardımı Ödeneği Arttırılmalıdır. Kamu çalışanlarının her çocuğu için 150 TL olarak çocuk yardımı ödeneği yapılmalıdır.
Sağlık Çalışanlarının Askerlik Hizmetlerini Hastanelerde Görev Yaparak Yerine Getirmiş Sayılmaları Sağlanmalıdır.
Sağlık Çalışanları ve Ailelerine Sağlık Kurumlarında Öncelik Tanınması Sağlanmalıdır.
Üniversite hastanelerinde hekim harici sağlık çalışanları Sağlık Bakanlığı Kadrosuna alınmalıdır.
Vatani görevini yapmak üzere ya da doğum yapması nedeniyle ücretsiz izne ayrılan kamu görevlilerinin sosyal güvenlik primlerinin kurumları tarafından yatırılmaya devam etmesi, söz konusu personele izinleri süresince maaşlarının belli oranında destek ödemesi yapılmalıdır.
Engelli personelin daha kolay hizmet üretebilmeleri ve çalışma hayatında kendilerine yeterince yer bulabilmeleri için her türlü pozitif ayrımcılık yapılmalıdır.
Kurum idarecilerinin atamalarındaki liyakatsizliğe son verilmeli; idareciler, objektif nitelikte sınavlarla ve şeffaf olarak seçilmelidir.
Sağlık çalışanlarına söz verilen 3600 ek gösterge kat sayısı verilmeli, söz yerine getirilmelidir.
Ek ders ve nöbet ücretleri artırılmalıdır.
Tüm sağlık çalışanlarının yemeklerden ücretsiz yararlanması ve yemek hizmeti verilmeyen iş yerlerinde yemek ücreti nakit olarak ödenmelidir.
Yıpranma payı olarak da bilinen fiili hizmet süreleri tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde geriye dönük verilmek üzere 4 yıla bir yıl olarak yeniden hesaplanmalıdır.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında çalışanların sosyal hizmet tazminatının kapsamı genişletilerek oranı 50 puana çıkarılmalıdır.
Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan sağlık çalışanlarının maddi ve özlük hakları, içinde bulunduğumuz sürecin özelliğine göre yeniden düzenlenmelidir.
Evlenme yardımı kesintisiz bir tam maaş olarak ödenmelidir.
Grev ve iş yavaşlatma hakkı, hukuka uygun olarak düzenlenmelidir.
Doğum yardımı kesintisiz bir tam maaş olarak verilmelidir.
Hafta sonu yapılan mesailerde çalışma ücreti %50 artırımlı olarak ödenmelidir.
Doğum sonrası ücretli izin 24 haftaya çıkarılmalıdır.
Haftalık 40 saati aşan çalışmalarda mesai ücreti %50 artırımlı olarak ödenmelidir.
Dini bayramlar öncesi memurlara bir tam maaş tutarında bayram ikramiyesi verilmelidir.
Gece çalışması (20.00-08.00) ücreti normal mesai ücretinin %75 fazlası olarak belirlenmelidir.
Üniversite mezunu işçilerin de talepleri halinde memur kadrolarına atanmaları sağlanmalıdır.

Bir cevap yazın